Zdravotní potíže PDF Tisk Email
Napsal uživatel Správce   
Pondělí, 18 Říjen 2010 20:08

Ošetření lehkých zdravotních potíží :

Většina nepatřičností je u králíčků způsobena jídlem a lze je odstranit pomocí léků ( z domácí lékárny )

1) Lehký průjem - trus je měkký a kašovitý

Co můžeme udělat :

Klec můžeme pečlivě vyčistit horkou vodou, odstranit zbytky krmení a do klece dát čerstvou slámu. Průjem může vyvolat také chlad, průvan či stres a musíme tomu ihned zamezit. Zajíčkovi musíme dávat pouze kvalitní seno a místo vody heřmánkový čaj. Pokud se průjem zlepší,  nedávejte ihned zakrslíkovi zelené krmení, ale ještě pár dnů podávat seno a vodu. Pokud průjem do dvou dnů nepřejde , ihned navštivte lékaře.

2) Potíže s vylučováním trusu :

To je bohužel nápadné,. až když králíček sedí nehybně v kleci a nemůže ze sebe vyloučit žádný trus, nebo pouze maličké a tvrdé bobečky. Pokud králíčkovi prohmatáte zadní část bříška, můžete nahmatat tlusté střevo naplněné bobky.

Co můžeme udělat :

Nejdříve musíme zjistit, zda není páječka ucpaná a problém není způsoben nedostatkem vody. Musíme tedy odstranit všechno suché krmení a nechat králíčka dostatečně proběhnout, pokud má ovšem chuť. Pohyb mu může pomoci. V následujících dnech dávejte králíčkovi pouze zelené stravitelné krmení, například polní salát, pampeliškové listy nebo  fenykl. Pokud se toto do 24 hodin nezlepší, ihned vyhledejte lékaře ! ! !

Aktualizováno Úterý, 19 Říjen 2010 11:17
 

Přihlášení

Anketa

Líbí se Vám nový vzhled stránek ?
 

Náhodný obrázek

tnpg_459551880.jpg

Reklama

Online

Žádný uživatel není přihlášen